Dolgozz
Nálunk!


Kik vagyunk?

A KIFÜ a magyar kutatói és oktatói hálózat üzemeltetése mellett sok egyéb szolgáltatást is biztosít; a hagyományos e-mail és webszolgáltatástól kezdve például videokonferenciát, storage szolgáltatásokat, elosztott azonosítást, vagy éppen szuperszámítógépeket; és mindezeket több százezer magyar és külföldi felhasználónak.

Mit kínálunk?

Először is: (szerintünk) érdekes feladatokat. Nálunk nincs szűk specializáció, többé-kevésbé értenie kell mindenkinek mindenhez a VLAN-októl a virtualizációs technológiákon keresztül az AAI-ig. A legtöbb munkánk viszonylag közvetlenül érinti a felhasználóinkat, azaz hús-vér embereknek dolgozunk, nem absztrakt specifikációknak. A fejlesztéseink eredményei alapvetően nyilvánosak, és minden szinten támogatjuk azt, hogy a munkánkkal támogassuk a nyílt forrású közösséget: bugreportokkal, mérési eredményekkel, új funkciókkal, stb.

Másrészt: itt olyan eszközökkel találkozhatsz, amik nem mindennaposak, a teljesség igénye nélkül: sok más mellett a Raspberry PI-ktől az Infinibanden, n*10Gbit-es hálózatokon, a korszerű multimédiás és videókonferenciás eszközökön és a több ezer processzoros szuperszámítógépeken át, a több petás storage-okig.

Kit keresünk?

Angolul tudni kell. Minimálisan olyan szinten, hogy tudjon szakmai szövegeket olvasni és értelmezni, valamint nemzetközi fórumokon kérdést feltenni. Ha magasabb szintű nyelvtudás van, az szintén előnyt jelent, mivel úgy nemzetközi kutatási projektjeinkbe is be tudjuk vonni az illetőt, ahol tárgyalni, előadni és kutatási anyagokat (értsd: dokumentációt) kell írni angolul.

A szakmai tapasztalat mellett nagyon fontos, hogy képes legyen önállóan és csapatban is dolgozni, valamint a saját munkáját mások által érthető formában írásban rögzíteni. A szakirányú felsőfokú végzettség, vagy ennek kézzelfogható közelsége elvárás.
Linux/UNIX rendszerüzemeltető (HPC technológiák)

Olyan embereket keresünk, akik a szuperszámítógépek (HPC) üzemeltetésében és fejlesztésében tudnak nekünk segíteni.

Enterprise Linux disztribúciók ismerete, általános Linux üzemeltetési tudás (pl. tűzfal, cron, LDAP, stb.) szükséges, hogy együtt tudjunk dolgozni.

Klaszter és storage, illetve elosztott infrastruktúra üzemeltetésben szerzett tapasztalat előny, de nem feltétel.

Azt gondoljuk, hogy egy rendszermérnök nem jöhet zavarba akkor, ha scriptet kell írnia. Ha scriptelésen felül is van az illetőnek szoftverfejlesztési gyakorlata, az előnyt jelent.
Tudományos célú szoftverfejlesztő

Olyan embert keresünk, akinek vannak HPC felhasználói ismeretei, van tapasztalata párhuzamos programozásban, szívesen optimalizál, párhuzamosít kódokat. Gyorsítóhardverekkel (GPU, koprocesszor) szerzett, ütemező konfigurációs, portolással kapcsolatos, vagy profiling tapasztalat előny.

Jelentkezési információk

Jelentkezni önéletrajzzal az alábbi címen lehet:
Kiss Zoltán, kzoli(kukac)niif.hu